Die Klingende Brücke-Liedstudio Essen (Zingende Brug-Workshop Essen)


Wie zijn we

Die Klingende Brücke-Liedstudio Essen werd in 1949 door Sepp Gregor (1903-1987) - in Essen - opgericht. Ons doel is de volksliedtraditie levendig te houden door het zingen en leren kennen van volksliederen in alle Europese talen, steeds in de oorspronkelijke taal.
Hiermee wou Sepp Gregor binnen Europa via het lied bruggen slaan naar de zijn buurlanden.


Wat doen we

Door dieper in te gaan op de liederen ontdekken we de verschillen, maar ook de vele overeenkomsten in de mentaliteit van de volkeren. We leren cultuur en geaardheid van een volk, een regio of een tijdsperiode kennen. Op een avond worden drie à vier nieuwe liederen geleerd. De melodie wordt ingeoefend, de tekst vertaald en verklaart met een blik op de socio-culturele achtergrond. Heb je zin voor het menselijke, het taalkundige, en zing je graag, doe dan mee.
Ons repertoire omvat meer dan 2000 liederen. Meestal zingen we een- of tweestemmig. Notenkennis of een talenknobbel zijn geen vereiste, plezier in zingen en interesse zijn belangrijker. Het is niet belangrijk hoe je zingt, maar dat je zingt.


Waar en wanneer zingen we

Die klingende Brücke-Liedstudio Essen zingt elke maand in de Rudolf-Steiner-Schule. Daarbuiten zijn er nog workshops in verschillende andere steden, een zangweekeind, een zomerzangweek, en geregeld een buitenlandse reis. Plaats en data zie onder Activiteiten.
Voor de workshops in België, zie : vzw De Zingende Brug